Z naravo za zdravje in lepoto

Pri naročilu nad 30 €  je dostava brezplačna.

Podrobno

KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml

KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml
KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml

KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml

Pedyx® BIOLOGICO Kozmetična krema DIABEX za zunanjo in globinsko nego kože, pri problemih s kožo.
Šifra:
22116
OEM:
8000921221166
Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
14,90 €
Zaloga
10
DODAJ V KOŠARICO

 

 

 

 

KOZMETIČNA KREMA DIABEX  100ml

 

Krema za zunanjo in globinsko nego kože, pri problemih s kožo.

 

Koristno delovanje:  divj kostanj, črni bezeg in bodeča lobodika.

 

*99 % naravnega izvora

*+/- 1% spremenljivosti fizioloških podatkov zaradi uporabljenih naravnih sestavin

 

Navodilo za uporabo: Kremo Diabex nanesite na noge z natančno masažo, ki naj se začne od prstov na nogah in se nadaljuje po podplatu in nartu, vključno z gležnjem, in vse do meč.

 

Opozorilo: Kreme ne nanašajte med prste, ker se lahko ustvari vlaga, ki je možen vzrok za rane.


 

Izdeluje: NATURA HOUSE S.p.A., 10043 Orbassano (Torino) - ITALIJA

Aqua (voda), Glycine Soja (sojino olje), CetearyI Alcohol, Glycerin, Alcohol, Aesculus Hippocastanum Extract (izvleček divjega kostanja), Ruscus Aculeatus Root Extract (izvleček korenine bodeče lobodike), Sambucus Nigra Flower Extract (izvleček cvetov črnega bezga), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract (izvleček listov aloe vera), Hydrolyzed Wheat Protein, Cera Alba (čebelji vosek), Glucose, Sorbitol, Urea, Sodium PCA, Sodium Glutamate, Glycine, Lactic Acid, Panthenol,  Silica, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, C10-C16 Alkyl Sulfate Tetrasodium Glutamate Diacetate, Sodium Benzoate, Hydroxyacetophenone, Potassium Sorbate.

NATURA HOUSE je bilo prvo podjetje v Italiji, ki proizvaja naravno kozmetiko v letu 1970. Od začetka NATURA HOUSE proizvaja svoje kozmetične izdelke z uporabo samo in izključno surovin rastlinskega izvora in se izogiba kemičnim sestavinam, ki so tuja naravni fiziologiji kože.

NATURA HOUSE uporablja samo: rastlinska olja (makadamija, jojoba, avokado, olje pšeničničnih kalčkov, mandljevo, sezamovo), naravne voske (čebelji vosek), rastlinska masla (Karitejevo maslo). Ko želimo kozmetiko opredeliti kot naravno, mora vsebovati rastlinske izvlečke, vendar ne samo to – sami menimo, da mora spoštovati strukturo in organizacijo kože. Trdne vrednote in sodelovanje v laboratoriju NATURA HOUSE se kaže s   %  oznako naravnih sestavin vsakega našega izdelka. Izraža resnično in visoko prisotnost surovin naravnega izvora. Vsa kozmetika NATURA HOUSE je izdelana po strogih disciplinskih pravilih, ki so bili preizkušeni z več kot 48 letnimi izkušnjami.

 

SISTEM KAKOVOSTI DIABEX

BREZ: PARABENOV, SILIKONOV, PEG/PPG, PARAFINA 

 

Poslanstvo NATURA HOUSE je bilo biti prvi »100 % Made in Italy« na področju narave. Leto za letom smo gradili svoj uspeh po vsem svetu, leta 2003 so bili naši izdelki cenjeni na vseh celinah. Uspeh, ki temelji na tehnologiji, kakovosti in naravnosti naših izdelkov.

NATURA HOUSE je leta 1981 začela distribucijo zunaj Alp in izvažala svoje izdelke najprej v Španijo, nato pa v Nemčijo in Avstrijo. Danes so izdelki Natura House zelo cenjeni že v več kot 60 državah, kot so Španija, Portugalska, Francija in njena ozemlja v Afriki in Antilih, Nemčija, Avstrija, Nizozemska, Grčija, Finska, Litva, Latvija, Estonija, Rusija, Češka, Slovaška, Romunija, Poljska, Bolgarija, Ukrajina, Kazahstan, Armenija, Belorusija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Albanija, Kosovo, Kuvajt, Katar, Bahrajn, Libanon, U.A.E., Savdska Arabija, Mauritius, Malezija, Singapur, Hong Kong, Kitajska, Tajvan, Južna Koreja, ZDA, Mehika, Ekvador. Kupci Natura House so po vsem svetu prepoznali visoko kakovostne izdelke, ki zadovoljujejo njihove potrebe.

Z izrazom »diabetična noga« opisujemo skupino sindromov, pri katerih okvara živčnega sistema, slaba prekrvavitev in poškodbe z okužbo povzročijo razkroj tkiva in razjede na nogah. Temu lahko sledi gangrena in izguba okončine, ki sta zelo huda zapleta sladkorne bolezni.

Hude zaplete (gangrena in izguba okončine) sladkorne bolezni lahko preprečimo z zgodnjim odkrivanjem diabetične noge in z ustrezno nego ter pregledovanjem stopal in nog.

Zakaj so pogosti zapleti sladkorne bolezni povezani z nogami in stopali?
Na nastanek diabetične noge imajo največji vpliv kronični zapleti sladkorne bolezni (nevropatija, angiopatija), prav tako imajo velik vpliv tudi drugi dejavniki, kot so zvišan krvni tlak, zvišane maščobe v krvi in kajenje. Pri diabetikih tipa 2 prevladuje nevroishemična oblika diabetične noge, medtem ko pri tipu 1 nevropatična oblika. Obstaja tudi kombinacija obeh oblik.

Nevroishemična oblika je posledica motnje v prekrvavitvi žil zaradi ateroskleroze žil s spremljajočo nevropatijo. Noga je običajno bleda, hladna in modrikasta. Stopalni pulzi niso tipljivi. Pojavijo se bolečine med hojo (intermitentna klavdikacija), pri hujši prizadetosti ožilja so bolečine tudi med mirovanjem. Pojavljajo se razjede največkrat na robovih stopala, nekroze na konicah prstov in gangrena prstov ali stopala. Razjeda je boleča. Če odkrijemo zgodnjo stopnjo, lahko razjedo pravočasno pozdravimo, čeprav celjenje poteka zelo počasi.

Nevropatična oblika je posledica diabetične nevropatije, prizadetosti živcev na prstih, stopalih, pri kateri je značilen slab občutek za dotik in bolečino. Taka noga je običajno suha, topla in običajno neboleča, pulzi so tipljivi. Poleg tega se zaradi prizadetosti živcev na okončinah pojavi atrofija mišic na nogah, ki jih oživčujejo ti živci. Zaradi tega se poruši naravna oblika stopala, pride do sploščenih stopalnih lokov (ploske noge). Posledica je nastanek trše in odebeljene kože na podplatih oziroma na mestih nog, kjer je večja obremenitev. Razjeda običajno nastane na mestu največje obremenitve, kjer se pojavi čezmerno poroženevanje kože (npr. velik, neboleč žulj, pod njim pa je razjeda). Razjeda je neboleča in lahko je zelo globoka. Temeljni način preprečevanja diabetične nevropatije je urejena sladkorna bolezen.

Pomembno je redno pregledovanje nog!
Pri diabetični nogi je zelo pomembno preprečevanje, ki obsega zgodnje odkrivanje zapleta in izobraževanje bolnikov s sladkorno boleznijo o pravilni negi nog in ustrezni obutvi. Kljub temu da z zgodnjim odkrivanjem diabetične noge lahko rešimo marsikatero okončino diabetika, žal še vedno veliko bolnikov s sladkorno boleznijo pogosto spregleda poškodbe ali pa jih zanemari in ne poišče strokovne pomoči.

Kako pregledujemo noge in stopala?
Stopala in noge je potrebno redno pregledovati, najbolje vsak večer po negi nog. Pri tem si lahko pomagate z ogledalom ali pa vam stopala pregleda kdo drug.

Pri pregledovanju nog bodite pozorni na:

  • temperaturo kože,
  • obliko stopala,
  • spremenjeno barvo kože,
  • glivično okužbo kože,
  • boleče dele stopal,
  • trdo in debelo kožo na podplatih, konicah prstov in peti,
  • kurja očesa na prstih in med prsti,
  • žulje in vreznine,
  • rane in razpoke.

Poskrbite za ustrezno nego svojih stopal

  • Noge si umivajte vsak dan pod tekočo toplo vodo, ki naj ima med 36 in 37ºC. Temperaturo vode vedno preverite s komolcem ali termometrom. Priporočamo blago tekoče milo. Odsvetujemo uporabo krtač in masažnih krp, ki lahko poškodujejo stopala.
  • Noge je treba vedno obrisati do suhega, še posebej med prsti, saj so mokre in zmehčane bolj dovzetne za okužbe.
  • Po umivanju stopal svetujemo uporabo vlažilne kreme, ki je primerna za stopala diabetikov, vendar ne med prsti. Uporabo pudrov ne priporočamo, saj lahko dražijo kožo.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih