Preveč CUKRA v krvi

1. Zmanjšajte kalorije

Če imate prekomerno telesno težo, se z zdravnikom odločite za dieto z nizko vsebnostjo kalorij. Če imate raven sladkorja celo malo nad normalno, poskusite ukiniti alkohol in enostavne sladkorje, zlasti zunaj obrokov.

2. Pazite na ogljikove hidrate, izberite zelenjavo in sadje

Omejite rafinirane ogljikove hidrate, kot so kruh, pica, testenine in riž. Raje uživajte svežo zelenjavo, stročnice, polnozrnate izdelke in beljakovine, ki jih kombinirajte sorazmerno, da ne bi zvišali ravni sladkorja v krvi.



3. Izberite rastlinske maščobe

Težava prekomernega sladkorja v krvi je pogosto povezana s povišanim holesterolom, v vsakem primeru pa teži k kopičenju maščob v krvi. Zato raje izbirajte rastlinske maščobe, kot so ekstra deviško oljčno olje in živila, bogata z maščobnimi kislinami omega-3.



4. Jejte redno in raje uživajte živila z nizkim glikemičnim indeksom.

Držite se treh obrokov na dan, ne da bi enega preskočili. Ne pozabite, da vsako živilo vsebuje različne količine glukoze in ima zato glikemični indeks. Živila z visokim glikemičnim indeksom zato povzročajo visoke količine sladkorjev, ki se, če se ne razgradijo z mišično aktivnostjo, spremenijo v maščobo.



5. Poskrbite za raznolikost

Ne smemo pozabiti, da so učinki glikemičnega indeksa živila odvisni tudi od sočasne prisotnosti drugih makrohranil (vlaknin, maščob, beljakovin) v črevesju, za katere je znano, da upočasnjujejo prebavo in absorpcijo ogljikovih hidratov, in tudi od tega, ali ga uživamo surovo ali kuhano. Najboljša izbira je torej izmenično uživanje in raznolikost.



Živila z visokim glikemičnim indeksom povzročajo veliko količino sladkorjev, ki se, če se jih ne znebimo z mišično aktivnostjo, spremenijo v maščobo.

Na splošno lahko živila razvrstimo v tri velike kategorije:

1) ŽIVILA Z VISOKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM

Glukoza, navadni sladkor, med, kruh in bela moka, krekerji, koruzni fl akes, beli riž, kuhan in ocvrt krompir, banane, kostanj.

2) SREDNJI GLIKEMIČNI INDEKS

Polnozrnati ali kamutov riž in testenine ali pira, kivi, ananas, grozdje, konzerviran grah.

3) Z NIZKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM

Fruktoza, vsa zelenjava (razen kuhanega krompirja in korenja), stročnice, mleko, pomaranče, jabolka, hruške, jagodičevje, suho sadje (različni oreščki).



Drugi naravni viri

V naravi obstajajo tudi rastline, ki niso del naše prehrane, vendar lahko telesu pomagajo zmanjšati visoko raven sladkorja v krvi.

Med njimi so štiri, ki so še posebej učinkovite:

Gymnema silvestris
cimet
bela murva
ameriški krompir
Te rastline najdete v novem prehranskem dopolnilu Naturando GLUCOSYN, ki s sinergijo teh štirih rastlinskih izvlečkov znižuje raven sladkorja v krvi.

Vodite zdrav način življenja, uživajte raznoliko in uravnoteženo prehrano, telovadite in z naravno pomočjo GLUCOSYN boste lahko pomagali svojemu telesu s spodbujanjem presnove sladkorja.


Te informacije, ki jih ponuja spletna stran MediSanus, so zgolj informativne in nikakor ne nadomeščajo zdravniškega nasveta. Uredniki teh informacij ne prevzemajo nobene odgovornosti za morebitne posledice uporabe teh informacij v druge kot zgolj informativne namene. Pred uporabo izdelka preberite opozorila.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih